Kvarner newsletter / broj 6

5. Riječke ljetne noći
Spektakularna izvedba opere Tosca

Za jubilarne 5. Riječke ljetne noći, koje se organiziraju od 27. lipnja do 25. srpnja, pripremljen je iznimno atraktivan program, čiji će vrhunac predstavljati izvedba opere Tosca na tri različite lokacije u gradu.

Niz atraktivnih događanja koja će se odvijati na raznim lokacijama u gradu obilježit će ovogodišnje Riječke ljetne noći. U petom, jubilarnom izdanju festival će započeti zračnim performansom “Oslobađanje violina” 27. lipnja na Gatu Karoline Riječke, a izvest će ga grupa Trans Express iz Francuske. Među publikom već prepoznat kao atraktivan kulturni festival, ove će godine biti posebno interesantan i zbog glazbeno-scenskih događanja, čiji će vrhunac predstavljati spektakularna izvedba opere Tosca na tri različite lokacije u gradu. Prvi čin opere odigrat će se u Kapucinskoj crkvi, drugi u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, a treći na Trsatskoj gradini. Na takav način dosad je Tosca odigrana jedino još u Rimu, a sada će se tako prvi put izvesti i u Hrvatskoj.

Tijekom mjesec dana održavanja Riječkih ljetnih noći organizirat će se 27 događanja, na kojima će se predstaviti umjetnici iz Njemačke, Francuske, Italije, Japana, Slovenije i Hrvatske. Od ove godine događanja će se odvijati i na novim lokacijama, poput Guvernerove palače ili hale Tvornice Torpedo, u kojoj će koncert sa spektakularnim glazbeno-scenskim nastupom održati i grupa Laibach.