Kvarner newsletter / broj 6

8. Liburnia Jazz Festival
U Opatiji se svira džez

Na ovogodišnjem 8. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji održat će se dvadesetak koncerata na osam gradskih pozornica, a svoj novi album promovirat će Eliane Elias, jedna od najvećih džez pijanistica u svijetu.

Opatija će od 4. do 6. srpnja biti domaćin 8. Liburnia Jazz Festivala. Tih će se dana na svim gradskim pozornicama, trgovima, ulicama i autobusima ponovo svirati džez, a Opatija će ugostiti najveća džez imena svjetske glazbene scene. U okviru festivala organizirat će se dvadesetak koncerata na osam gradskih pozornica, a koncert će održati i Eliane Elias, jedna od najvećih današnjih džez pijanistica. Ona će upravo u Opatiji promovirati svoj najnoviji album “Something for you: Eliane Elias and Plays Bill Evans”, koji je u Japanu proglašen najboljim vokalnim albumom godine, a visoko kotira i na ljestvicama u SAD-u i Francuskoj. Istinsku divu brazilske glazbe na koncertu će pratiti vrsni glazbenici Marc Johnson na kontrabasu i Adam Nussbaum na bubnjevima.

Osim na gradskim pozornicama džezisti će muzicirati i u Jazz busu, prepoznatljivom turističkom double decker autobusu koji prometuje između Opatije i Rijeke. Na njegovom krovu svirat će džez bend, a za zaljubljenike džez glazbe osiguran je i Jazz boat, brod koji će ih prevoziti od Opatije do Mošćeničke Drage. Tako će putnici i svi zaljubljenici u džez glazbu moći uživati u zvucima najboljih džezista i dok se voze iz drugih turističkih mjesta na festival u Opatiju ili natrag prema sjedištu svog boravka.