Kvarner newsletter / broj 7

Baška na otoku Krku
Iz sobe ravno u more

Poznato turističko odredište Baška na otoku Krku bogatije je za još jedan hotel visoke kategorije – Hotel Atrium Residence Baška standarda četiri i pet zvjezdica. Time je hotelska ponuda Baške, ali i cijelog otoka obogaćena vrhunskim objektom dostojnim duge turističke tradicije toga mjesta.

Hotel Atrium Residence Baška sa standardom usluga četiri i pet zvjezdica izgrađen je na mjestu nekadašnjih hotela Baška i Velebit. Ukupna vrijednost investicije je 56 milijuna kuna. Hotel ima 64 smještajne jedinice, a njegovi luksuzni apartmani imaju standard pet zvjezdica.

Baška je turističko središte duge tradicije. Počeci organiziranog turizma u Baškoj na otoku Krku sežu u 1904. godinu, a prije točno stotinu godina uređeno je i svečano otvoreno kupalište. O snažnom turističkom opredjeljenju svjedoče i podaci da je 1914. godine u Baškoj poslovalo šest hotela, a do 1930. godine njima su se pridružila još tri.

Turistički je uspon ubrzan i aktivnostima Čeha Emila Geistlicha koji je u Baškoj izgradio Hotel Baška sa 33 sobe te ga u svojoj domovini reklamirao pod sloganom “Iz sobe ravno u more”. Moderno turističko doba ovoga mjesta započelo je utemeljenjem turističke tvrtke Baška (danas Hoteli Baška d.o.o) 1949. godine. Posljednjih nekoliko godina ta je tvrtka u izgradnju i uređenje objekata uložila gotovo 100 milijuna kuna, pa je tako depandansa Hotela Zvonimir uređena u Hotel Zvonimir, depandansa Adria pretvorena je u Villu Adria sa 12 apartmana, a obnovljeni su i kamp Zablaće te naturistički kamp Bunculuka. Također je uređen Hotel Baška-Corinthia te, najnovije, spomenuti Hotel Atrium Residence Baška. Hotelski kompleks obogaćen je modernim wellnessom, polivalentnim kongresnim prostorom te drugim sadržajima važnim za ugodan boravak gostiju.

Uz obnovljene turističke sadržaje te visoki standard usluge, konstanta i trajan adut ostaje slogan kojim je Baška predstavljana i na svojim turističkim počecima – iz sobe ravno u more.