Kvarner newsletter / broj 7

Rijeka
Plaže pripremljene za sezonu kupanja

Grad Rijeka ove će godine na uređenje plaža utrošiti 2,7 milijuna kuna, dokazujući i na taj način ugled atraktivnog turističkog odredišta što na jedinstven način ujedinjuje prednosti gradskog središta u kojem se ima što vidjeti i doživjeti s prednostima primorskog odredišta koje pruža užitak boravka uz more i kupanja u moru.

Sezonu kupanja, koja započinje 1. lipnja i službeno traje do 15. rujna, dvadesetak riječkih plaža dočekuje pripremljeno. Od ukupno 2,7 milijuna kuna nešto više od polovice utrošeno je za čišćenje plaža i podmorja te plažnu opremu. Preostali dio utrošen je na održavanje pomorskog dobra odnosno uređenje pješačkih staza, stuba i ograda uz more.

Posebna se pozornost posvećuje uređenju i održavanju plaže namijenjene osobama s invaliditetom u uvali Kostanj, u kojoj će ove godine biti četiri čuvara, a u njezinoj je neposrednoj blizini postavljena i ljuljačka za djecu s invaliditetom.

Gradski čelnici izuzetnu pažnju posvećuju čišćenju plaža tijekom sezone kupanja te se redovito, i to na 21 mjernoj točki, nadzire čistoća mora. Koliko su u tome uspješni svjedoče i podaci mjerenja kvalitete vode u prošloj godini koji su pokazali da su pogodne za kupanje, što je poprilična rijetkost u gradovima te veličine. Suradnjom Grada Rijeke s privatnim poduzetnicima na plažama će se tijekom cijele sezone kupanja nuditi sportsko-rekreativni rekviziti te bogati ugostiteljski sadržaji.