Kvarner newsletter / broj 1

Investicije
Baška
Ulaganja u objekte visoke kategorije

Ovih se dana u Baškoj na otoku Krku, točnije uz predio Vele plaže, započelo s rušenjem starih smještajnih objekata s ciljem da se na njihovom mjestu izgrade bolji i standardom kvalitetniji turistički kapaciteti.

Riječ je o objektima u vlasništvu tvrtke Hoteli Baška – bivšim hotelima Velebit, Štrand i Baška, na čijem će mjestu do kraja svibnja sljedeće godine biti izgrađena dva nova objekta. Veći objekt – Hotel Velebit, imat će ukupno 64 apartmana, od kojih će dio nositi pet zvjezdica.

Zgrada će imati ukupno tri kata, s time da će svi apartmani koji gledaju na more biti uređeni u skladu s najvišom kategorijom. Ostali kapaciteti, kao i oni koji će biti uređeni u drugom, manjem objektu, pružat će uslugu u skladu s četiri zvjezdice.

Riječ je o malom objektu u kojem će biti uređeno 16 jedinica, a koji će zapravo biti nadograđen na postojeći objekt Adria gdje se već nudi 12 soba.

Spomenuta investicija bit će “teška” oko 10 milijuna eura, a kako najavljuju iz tvrtke Hoteli Baška, ulagat će se i u gradnju nove kongresne dvorane. Ona će biti izgrađena u sklopu Hotela Corinthia, a u njoj će se se moći smjestiti oko 250 ljudi.