Kvarner newsletter / broj 7

Opatija
Bogat kalendar događanja

Grad Opatija turistički živi cijele godine, a kalendar priredaba za predstojeće mjesece jamči da će svi gosti, bez obzira na afinitete, naći zanimljive sadržaje koji će dodatno obogatiti boravak u ovom turističkom odredištu duge tradicije. Sredinom lipnja imate priliku i za pravi opatijski povratak u prošlost.

O sve većoj popularnosti Opatije jamči i podatak da je u prva četiri ovogodišnja mjeseca grad posjetila 81.000 gostiju koji su ostvarili 216.000 noćenja, što je tripostotni porast u broju dolazaka, a četiripostotni porast u broju noćenja. Svibanj toj dinamici posve sigurno donosi i ubrzanje. Uz velik broj međunarodnih i domaćih kongresa, recimo da je svibanj bio i u znaku 18. relija veterana (18. European Veterans Rally) s više od 50 oldtajmer vozila iz Belgije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Nizozemske, pri čemu je Opatija i polazište i cilj relija. Potkraj svibnja ovaj je kvarnerski grad bio i domaćin European Grand Prix Opatija na kojem je sudjelovalo 300 mažoretkinja.

Od 13. do 15. lipnja održava se sada već tradicionalna manifestacija K&K razglednica koja odjećom, načinom zabave i jelovnicima oživljava vrijeme kada je Opatija bila poznato odredište brojnih europskih kraljeva i careva. Bit će to prilika da gosti Opatije upoznaju povijesne likove i s njima se druže, da upoznaju stare zanate i kupe replike nekih starinskih predmeta, uživaju u nastupu žonglera, budu sudionici raskošnih balova, kušaju izvrsnu mediteransku hranu itd.