Kvarner newsletter / broj 7

9. Fiumanka
Međunarodno natjecanje jedriličara

Natjecanja u jedrenju popraćeno velikim brojem događanja zahvaljujući organizacijskim sposobnostima domaćina te prekrasnom ambijentu Kvarnera dobitna su kombinacija koja na manifestaciju Fiumanka privlači svake godine sve veći broj sudionika. Ovogodišnja, deveta regata, koja počinje 13. lipnja, u tome neće biti iznimka…

Od 13. do 15. lipnja u riječkoj luci održat će se deveta manifestacija Fiumanka, koja uz već kultnu regatu nudi druge značajne sportske događaje i obilje zabave. Manifestaciju u petak 13. lipnja otvara Press Fiumanka, međunarodno natjecanje novinarskih posada koje će u svojem drugom izdanju okupiti brojne sudionike iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, a vozit će se u trokut polju između Rijeke i Opatije.

To je uvertira u središnji dio događanja Veliku Fiumanku, koja se održava sutradan. U njoj će na novoj ruti Rijeka – Omišalj (na otoku Krku) – Rijeka zajedriti mnogo domaćih i stranih posada. Na ovogodišnjoj Fiumanki široj javnosti predstavit će se i riječki jedriličari Marin Lovrović i Siniša Mikuličića, članovi hrvatske jedriličarske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Kini.

U nedjelju 15. lipnja ŠRD Kantrida organizira kao i prošle godine međunarodno natjecanje u sportskom ribolovu Kup Fiumanka, na kojem će nastupiti tridesetak ekipa iz Slovenije, Italije i Hrvatske.

Novi izazov je Foto Fiumanka, čija je prva tema “Potraga za vjetrom”. Najbolje fotografije po izboru žirija bit će izložene u caffe baru Karolina i uvrštene u kalendar Fiumanke 2009. Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na nekom natjecanju u sklopu Fiumanke prijavnice mogu potražiti na internet adresi www.fiumanka.hr.

Fiumanka je i mjesto dobre zabave, s večernjim koncertima rock i alternativne glazbe na Gatu Karoline Riječke, nastupima komičara i drugim priredbama.