Kvarner newsletter / broj 7

III. Ljeto na Gradini
Tri mjeseca bogatog glazbenog i scenskog programa

Od 21. lipnja do 13. rujna u Rijeci će se, na prekrasnom prostoru kasnoantičke Gradine, održati kulturno-zabavna manifestacija Ljeto na Gradini, najduža, a po mnogima i najbogatija kulturna manifestacija u Hrvatskoj.

Treće Ljeto na Gradini ima 40 programa više glazbenih i scenskih žanrova te će na njemu sudjelovati velik broj glazbenika i kazališnih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. Od velikog broja priredaba izdvajamo neke: vokalno-instrumentalna etno-skupina iz Makedonije održat će koncert 22. lipnja, 1. srpnja održat će se II. Susret klapa iz hrvatskog iseljeništva u domovini, tri dana poslije klape će pjevati a cappella u izvornom ambijentu, potom će nastupati ruski kvartet, mladi splitski gitarist, gitarist iz Brazila… ukratko, program je iznimno bogat, a detalje ćete naći na službenoj internet stranici www.bascinskiglasi.hr. O zanimanju za ovu manifestaciju svjedoči i podatak da je u dvije protekle sezone njezinih 67 programa vidjelo više od 22.000 posjetitelja.

Za ovogodišnje goste Ljeta na Gradini pripremljena je još jedna pogodnost: Grad Rijeka omogućio je da se u prostorima Trsatske gradine besplatno surfa internetom i čita e-mail poštu.

Organizator Ljeta na gradini je Kulturno-umjetničko društvo Bašćinski glasi iz Rijeke, a pokrovitelji su Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeke i Hypo Alpe Adria Banka.