Kvarner newsletter / broj 8

Opatija
Plaža Slatina bogatija sadržajima

Plaža Slatina, u samom središtu poznatog turističkog središta Opatije, dobila je nedavno nove sadržaje pa postaje i više od prepoznatljive opatijske slike gdje se uživa u kupanju na moru – ona je i mjesto raznih zanimljivih događanja za sve generacije.

Dosad je opatijska plaža, koja je zbog uređenosti i sadržaja zaslužila međunarodnu Plavu zastavu, bila prepoznatljiva po šarenim ležaljkama i suncobranima te ugostiteljskim sadržajima. No, ove je godine njezina ponuda tijekom cijeloga dana znatno obogaćena. Uz znatno bogatiju ponudu jela i pića, tu su i drugi sadržaji primjereni gostima viših zahtjeva. Tako će se, primjerice, na plaži nuditi usluga masaže na otvorenom. Gostima će biti na raspolaganju i cyber cafe u kojem mogu surfati internetom, a na plaži su također jasno označene točke gdje je moguće bežično spajanje na internet – hot spot.

Posebni su sadržaji na plaži Slatina namijenjeni najmanjim gostima, pri čemu su osmišljeni tako da potiču njihovu kreativnost i razvoj ekološke svijesti. Pri uređenju plaže mislilo se i na osobe s invaliditetom kojima su također prilagođeni njezini sadržaji.

No, život na plaži Slatina ne prestaje odlaskom kupača – taj lijepo uređen prostor u samom središtu grada idealna je pozornica za klapske i jazz koncerte, ali i večere u prepoznatljivom opatijskom ambijentu. Za one koji događanja žele pratiti s određene distance idealan će spoj biti slušati koncerte uz gastronomske užitke priređene u nekom od poznatih restorana. Zbog svega toga se očekuje da dnevni sadržaji i večernji programi postanu još jedna opatijska atrakcija.