Kvarner newsletter / broj 8

Nagrade
Jadranki iz Malog Lošinja nagrada za turističku tvrtku

Tvrtka Jadranka d.d. iz Malog Lošinja dobitnik je Nagrade Anton Štifanić za turističku tvrtku. Tu nagradu tradicionalno dodjeljuje nacionalna turistička organizacija, Hrvatska turistička zajednica, za doprinos turističkom razvoju i kvaliteti.

Tvrtka Jadranka d.d. iz Malog Lošinja posluje već šest desetljeća. U razvoj ovog modernog koncerna – koji se bavi hotelijerstvom, kampingom i trgovinom – od 1993. godine naovamo uloženo je 49 milijuna eura. Razvojni su planovi još ambiciozniji pa se u prošle godine započetom petogodišnjem razdoblju planira uložiti 80 milijuna eura tako da će se svi hoteli podići na standard četiri i pet zvjezdica.

Uvijek opredijeljeni za kvalitetu i suglasje s iskonskom prirodom – zahvaljujući kojoj je otok Lošinj pravi miomirisni vrt i klimatsko lječilište – turistički su djelatnici Jadranke u mnogočemu bili i ostali pioniri turističkog razvoja i kvalitete.

Vlasnici Jadranke d.d. su 1500 zaposlenika tvrtke i stanovnika otoka Lošinja, a njezine su dionice uvrštene na Varaždinsku burzu još prije 11 godina. Najnoviji u nizu argumenata za istaknuto mjesto Jadranke jest činjenica da je u veljači ove godine Europska banka za obnovu i razvoj postala 30-postotni vlasnik tvrtke Jadranka hoteli, tvrtke kćeri u sklopu ovoga koncerna. Od toga ne treba snažnijeg dokaza da ova tvrtka posluje po najvišim standardima te da je objektima i zaposlenicima osigurala nove investicije, stručno usavršavanje i sjajnu budućnost.

Zahvaljujući iznimnim vrijednostima podneblja, prostora i baštine, Jadranka se – stoji u obrazloženju nagrade – sadržajima usmjerava te promovira kao specijalist za zdravi život. Ponuda primjerena zahtjevima onih koji žele više i nadalje će se nadograđivati i obogaćivati po mjeri modernoga, ekološki osviještenog i aktivnoga gosta.