Kvarner newsletter / broj 8

Biciklom po Kvarneru
Otkrijte regiju na drugi način

Bicikl, sve popularnije prijevozno sredstvo ekološki osviještenih putnika, na području Kvarnera idealan je način za upoznavanje ove raznolike regije, ali i izvanredna mogućnost rekreacije. Tu vas čeka dvadesetak odlično pripremljenih i zanimljivih biciklističkih staza.

Biciklistički su stručnjaci na Kvarneru osmislili 19 biciklističkih staza kojima su obuhvaćeni svi dijelovi regije: Opatijska rivijera, riječko područje, Crikvenička rivijera, Rivijera Novi Vinodolski, otoci Lošinj, Krk, Cres i Rab te šumoviti Gorski kotar. Svaka od tih regija putnicima će omogućiti vožnju zanimljivim i lijepo uređenim biciklističkim stazama uz zaustavljanje radi razgledavanja znamenitosti, užitka u autohtonoj gastronomskoj ponudi i slično.

Uz obilazak pojedinih regija, biciklistički su stručnjaci osmislili i stazu kojom će se obići cijeli Kvarner. Riječ je o sedmodnevnoj županijskoj turi koja započinje obilaskom zaleđa Opatijske rivijere, drugog je dana odredište Gorski kotar s obilaskom najznamenitijih odredišta te prirodnih znamenitosti. Treći je dan predviđen za povratak u priobalje i preko mosta odlazak na otok Krk, a sljedećih dana predviđena je vožnja biciklističkim stazama po otocima Krk, Rab, Cres i Lošinj, da bi se posljednjega, sedmog dana vratili na početnu točku – u Mošćeničku Dragu. Ova je biciklistička tura iznimno zanimljiva te omogućuje da se regiju Kvarner upozna iz posve nove perspektive. Tura je velika atrakcija čak i za one koji Kvarner izvrsno poznaju te misle da u njegovim ljepotama za njih nema tajni. Biciklisti potvrđuju: biciklom je još mnogo ljepše!