Kvarner newsletter / broj 8

Mali Lošinj
Otvoren preuređeni Hotel Aurora

Hotel Aurora, koji posluje u sklopu tvrtke Jadranka hoteli koncerna Jadranka iz Malog Lošinja, obnovom je zaslužio standard četiri zvjezdice i dobio nove sadržaje. Time je započeo proces obnove malološinjskih hotela u sastavu ove tvrtke koja će znatno obogatiti ponudu te, očekuje se, produljiti vrijeme boravka na otoku i u mjestu duge turističke tradicije i s reputacijom klimatskog lječilišta.

Hotel ima gotovo 400 smještajnih jedinica, uključujući i one prilagođene boravku invalida. Tijekom obnove, uz temeljito uređenje svih prostora, hotel je obogaćen i wellness centrom na dvije razine, koji, uz ostale pogodnosti, ima i jedinstven pogled na more i borovu šumu. U sklopu hotela, koji je okružen stoljetnom borovom šumom i nalazi se u neposrednoj blizini mora, su unutarnji i vanjski bazen.

Kongresni centar ima polivalentnu dvoranu za 400 ljudi te dvoranu za sastanke za dvadesetak osoba. Poslovnim ljudima, ali ne samo njima, važna je informacija da sve sobe imaju internet priključak.

Hotel je s radom započeo 31. svibnja, a svečano je otvorenje bilo 11. srpnja, kada je u Jadranka hotelima upriličena i svečanost dodjele certifikata ISO 9001:2000 za upravljanje sustavom kvalitete, te ISO 14001:2004 za sustav upravljanja okolišem.

Obnova Hotela Aurora prva je etapa opsežnog projekta uređenja objekata u sastavu Jadranka hotela. U listopadu ove godine slijedi obnova Hotela Vespera, ujesen 2009. godine započet će rekonstrukcija Hotela Punta, a potom slijedi rušenje sadašnjeg Hotela Helios i izgradnja novog, istoimenog. U planu je također i rekonstrukcija Hotela Alhambra. Cijeli bi projekt, kako se predviđa, trebao biti gotov do 2012. godine, a vrijednost ukupne investicije – uključujući i znatna ulaganja u edukaciju kadrova, trening i stipendije – bit će 80 milijuna eura, od čega 24,4 milijuna eura investira Europska banka za obnovu i razvitak.