Kvarner newsletter / broj 9

Rijeka
Kompleks bazena na Kantridi

Rijeka je odnedavno bogatija za kompleks bazena na Kantridi, prvi veliki sportski objekt u tom gradu na Kvarneru nakon više od 30 godina. Posebnost ovog objekta, izgrađenog s namjerom da postane mjesto okupljanja, rekreacije i zabave građana i sportaša, jest u tome što je prvi u Hrvatskoj sportsko-rekreacijsko-plivački centar izgrađen modelom municipalnih obveznica.

Kompleks je zamišljen kao pet odvojenih bazena – veliki olimpijski bazen, stari koji će se tek rekonstruirati, bazen za rasplivavanje, bazen za neplivače te budući bazen za skokove u vodu. U istom su sklopu i fitness centar, turistički info punkt, ugostiteljski objekti te drugi sadržaji. Izgradnju ovog kompleksa pratilo je uređenje novog plažnog pojasa te šetnice uz plažu, a cjelovitu će funkciju taj prostor dobiti u ljeto 2009. godine kada će na njemu biti izgrađeni i različiti atraktivni plažni sadržaji. Kao sastavni dio ovog projekta izgrađena je garaža sa 148 parkirnih mjesta.
U prosincu ove godine kompleks bazena na Kantridi bit će mjesto održavanja 12. prvenstva Europe u 25-metarskim bazenima, jednog od najvećih sportskih natjecanja u povijesti Rijeke. Za tu sportsku manifestaciju bit će, očekuje se, završena rekonstrukcija starog bazena, dok će bazen za skokove u vodu biti završen u proljeće 2009. godine.