Kvarner newsletter / broj 9

Rijeka – Opatija
TuRIstički autobus prometuje po novom redu vožnje

Početak jeseni označava i početak novog, zimskog reda vožnje TuRIstičkog autobusa koji povezuje Rijeku i Opatiju, a putnicima omogućuje da po principu hop on – hop off razgledavaju znamenitosti ovog zanimljivog područja.

Jutarnja je vožnja autobusa, koja traje od 9 do 12 sati, namijenjena kongresnim gostima, različitim udrugama i učenicima koji će u razgledavanje ići organizirano. Po jutarnjem je rasporedu predviđeno da se autobus na 30 minuta zaustavi na stanici Slatina, u samom središtu Opatije kao i ispred Dvorane mladosti na Trsatu te tako organiziranim grupama omogući razgledavanje znamenitosti tih područja.
Preostale dvije vožnje u razdoblju od 12 do 16,40 sati autobus će voziti po principu hop on-hop off te se neće zadržavati na stanicama dulje od vremena potrebnog za ukrcaj i iskrcaj putnika. Važno je reći da u ovom dijelu godine TuRIstički autobus neće voziti nedjeljom i blagdanom.
Zimski red vožnje označava i povoljniju cijenu karte, koja sada iznosi 35 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu, a karta i dalje vrijedi 48 sati. Karte za autobus mogu se kupiti na sedam mjesta u Rijeci: u Turističkom informativnom centru Rijeka, hotelima Bonavia, Jadran, Neboder i Kontinental, u Hrvatskom ferijalnom i hostelskom savezu – Omladinski hostel Rijeka te u Autotrans turističkoj agenciji Rijeka. U Opatiji se mogu kupiti u Turističkom informativnom centru Opatija, Autotrans turističkoj agenciji Opatija te hotelima Mozart, Milenij, 4 opatijska cvijeta, Admiral, Ambasador, Imperial, Kristal, Kvarner – Amalia te Palace.