Kvarner newsletter / broj 9

Opatija
Nove zvijezde Hrvatske ulice slavnih

Hrvatska ulica slavnih, koja se nalazi na samoj opatijskoj šetnici Slatina, odnedavno je bogatija za još dvije mramorne zvijezde – posvećene nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću te posthumno poznatom hrvatskom skladatelju Zdenku Runjiću. U Ulici slavnih tako je sada trideset zvijezda.

“Velika je čast biti laureatom u Hrvatskoj ulici slavnih i u društvu iznimnih povijesnih i suvremenih osoba”, izjavio je prilikom otkrivanja mramorne zvijezde Miroslav Ćiro Blažević, nogometni trener koji je uz mnoge druge uspjehe hrvatsku nogometnu momčad doveo i do trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.
Skladatelj i glazbenik Zdenko Runjić svoju je zvijezdu u Ulici slavnih dobio posthumno, a zaslužio ju je kao skladatelj nekih od najpoznatijih hrvatskih evergreena u žanru zabavne glazbe.
Trideset zvijezda Hrvatske ulice slavnih – projekta koji je pokrenut 2008. godine – priznanje je i podsjetnik na mnoge živuće i preminule hrvatske znanstvenike, književnike, glumce, pjevače i sportaše koji su svojim radnim doprinosom ostavili trajni trag na području svojeg djelovanja, ali uz to i osobnošću osvojili simpatije građana koji su posredstvom hrvatskih medija za njih glasali.