Kvarner newsletter / broj 10

Dani hrvatskog turizma
Opatija – domaćin susreta 1200 turističkih djelatnika

Opatija, poznato kvarnersko turističko i kongresno odredište, bilo je od 22. do 24. listopada domaćin Dana hrvatskog turizma, susreta oko 1200 turističkih djelatnika, predstavnika državnih i turističkih institucija. Bila je to prigoda i za dodjelu turističkih priznanja najuspješnijim pojedincima, tvrtkama i turističkim središtima, među kojima petnaestak s Kvarnera.

Tijekom trodnevnog trajanja Dana hrvatskog turizma održano je nekoliko sastanaka stručnih skupina i udruga hrvatskog turizma na kojima se govorilo o njegovom aktualnom trenutku i planovima za 2008. godinu. U stručnom dijelu kulminacija skupa bio je plenarni susret turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske Vlade posvećen turističkim planovima, načinu njihova ostvarenja te mjerama prijeko potrebnim za prevladavanje ili ublažavanje nadolazeće gospodarske recesije, u što će, kako se procjenjuje, turističke tvrtke morati uložiti dodatne napore.

Dani hrvatskog turizma održavali su se u više opatijskih hotela. Mjesto Opatija kao domaćin susreta turističkih djelatnika iz cijele zemlje i njezini hoteli još jednom su dokazali stručnost i sposobnost u organiziranju najvećih i najzahtjevnijih skupova.