Kvarner newsletter / broj 10

Nagrade najboljima
Brojna priznanja na Kvarneru

Na Danima hrvatskog turizma u Opatiji dodijeljena su priznanja najboljim pojedincima, tvrtkama te najuređenijim turističkim središtima. Plavi cvijet i Turistički cvijet pripali su Velom Lošinju i Lovranu, a na Kvarneru, domaćinu ovogodišnje dodjele, ostao je velik broj priznanja za kvalitetu.

Prvo mjesto u akciji Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice za najuređenije mjesto pripalo je Velom Lošinju, dok je Lovran, čiji su kapaciteti do 5000 smještajnih jedinica, u akciji Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore na prvom mjestu u kategoriji najboljeg turističkog središta na Jadranu. Marina Punat na otoku Krku proglašena je marinom godine.

U akcijama ocjenjivanja kvalitete nagrađeni su još mnogi objekti, tvrtke i pojedinci. Među turističkim odredištima od 5 do 10 tisuća ležajeva Krk na istoimenom otoku osvojio je drugo mjesto. Opatijski Hotel Mozart osvojio je treće mjesto među malim hotelima, a Hotel Milenij Opatija zauzeo je treće mjesto među hotelima kategorije pet zvjezdica. Plaža Sunčana uvala u Malom Lošinju zaslužila je treće mjesto među najboljim hrvatskim plažama. Treće mjesto među najboljim malim hotelima u unutrašnjosti dobio je Hotel Frankopan u Ogulinu, a turističko središte u Gorskom kotaru Ogulin zaslužio je treće mjesto u kategoriji najboljih turističkih mjesta kontinentalne Hrvatske. Grad Rab na otoku Rabu osvojio je treće mjesto u kategoriji gradova. Prva mjesta osvojili su i creski Trg Frane Petrića, Kazališni park u Rijeci, okućnica privatne kuće Fućak – Brigović u Malinskoj te balkon obitelji Kolaković u Novom Vinodolskom. U kategoriji turistički animator nagrađena je Sanja Marinac, zaposlenica u Hotelu Aurora tvrtke Jadranka Hoteli u Malom Lošinju. Nagrađen je također carinik Ante Pavešić, voditelj smjene Carinarnice Rijeka – Carinska ispostava I. Pasjak. U kategoriji djelatnik u pomorskom prijevozu nagrađen je Ivica Jurac, hotel-menadžer na brodu M/T “Marko Polo” Jadrolinije d.d. Rijeka. U kategoriji spasilac na plažama i bazenima nagrađen je Vitomir Maričić koji radi na plaži za osobe s invaliditetom grada Rijeke.