Kvarner newsletter / broj 10

Dan turizma grada Krka
Susret svih koji turizam čine uspješnijim

Kad prođe najveća turistička gužva pa ostaje više vremena za analizu prijeđenog puta u dotadašnjem dijelu godine, turistički djelatnici grada Krka sastaju se sa svima koji izravno ili neizravno sudjeluju u turizmu da bi analizirali učinjeno i propušteno. Tako je bilo i ove godine na 2. Danu turizma grada Krka…

Dan turizma grada Krka održan je 28. listopada drugi put. Ovogodišnji domaćin skupa je tvrtka Hoteli Krk pa su se u Hotelu Dražica sastali gospodarstvenici s predstavnicima turističkih zajednica i gradske vlasti. Susret je zamišljen kao sedam radionica tijekom kojih svoje impresije o završenoj glavnoj turističkoj sezoni i sugestije za struku i vodstvo grada iznose predstavnici hotelijera, kampova, turističkih agencija, kućne radinosti, ugostitelja, turističkih brodara, trgovaca i uslužnih djelatnosti kao i predstavnici poljoprivrednih udruga.

Ovogodišnja turistička sezona bila je uspješna – složili su se sudionici skupa – a u 2009. godini treba očekivati, unatoč poteškoćama na globalnom planu, umjeren porast turističkoga prometa. Tome će pridonijeti opredjeljenje svih sudionika u turističkom prometu da zajednički unapređuju ponudu, sadržaje i kvalitetu usluga te stvaraju nove, turistima zanimljive sadržaje boravka.