Kvarner newsletter / broj 10

Kamp Slatina
Nagrada za inovativne ideje u zaštiti okoliša

Tvrtka Jadranka kampovi iz Malog Lošinja dobila je na specijaliziranom sajmu u Lyonu nagradu SITEO za inovativne ideje zaštite okoliša primijenjene u kampu Slatina u mjestu Martinšćica na otoku Cresu. Nagrada je tim draža što je riječ o prvom francuskom priznanju hrvatskim kampovima.

Kamp Slatina, kapaciteta 1500 osoba, započeo je 2007. godine s projektom Camping Cum Cane kojim se njeguje suživot i međusobna tolerancija vlasnika pasa i onih koji to nisu. Uz prostor za tuširanje pasa i šetnice za njih, propisano je da svi prijavljeni psi moraju nositi identifikacijski privjesak, određen je prostor za obavljanje nužde te su propisana pravila kojih se moraju pridržavati vlasnici pasa u održavanju higijene prostora kampa.

Inače, u ovoj je godini kamp Slatina uveo ISO standard 9001 kojim se utvrđuju i provode standardi kvalitete te ISO 14001 kao standard zaštite okoliša. Njihova uspješna primjena te cjelokupna ponuda kampa Slatina bili su presudni za odluku o dodjeli priznanja.

Taj se kamp prostire na površini 15 hektara, od mjesta Martinšćica udaljen je kilometar, a od otočkog središta Cresa 27 kilometara. Dio moderno opremljenog kampa i sanitarija prilagođen je potrebama invalida. U sklopu kampa više je ugostiteljskih i sportsko-rekreativnih sadržaja, trgovina, punionica plina i praonica rublja. Odnedavno je kamp obogaćen sanitarijama i previjalištem za djecu, obiteljskom kupaonicom koja se može iznajmiti te prostorom za glačanje i mnogim drugim sadržajima. Tu je također privezište za brodice i staza za njihovo spuštanje u more.