Kvarner newsletter / broj 11

Gorski kotar
Gorski sajam – smotra autohtonih proizvoda

Ponuda Gorskoga kotara, šumovite unutrašnjosti regije Kvarner i gorje, predstavit će se na 4. Gorskom sajmu u Skradu; bit će to, kao i prethodnih godina, smotra poduzetničkih napora regije koji se sve uspješnije ogledaju i u svakidašnjoj turističkoj ponudi ovoga kraja.

Četvrti Gorski sajam u Skradu održat će se 13. prosinca i okupit će poduzetnike ovoga kraja koji svojim stvaralačkim naporima oživljavaju tradiciju te sve brojnijim turistima omogućuju da kušaju i kupuju izvorne gorske proizvode ili ih kao vrijedan suvenir nose svojim kućama.

Organizator sajma je regionalni poduzetnički inkubator za Gorski kotar PINS, a izložbu će pratiti i popratna događanja vezana uz razvoj poduzetništva.

Gorski kotar regija je duge turističke tradicije u kojoj se valoriziraju prirodne pretpostavke kraja kao što su čist zrak, zdrava hrana, mogućnosti za aktivan odmor te ljepota krajolika. Prirodni potencijali također su i temelj za oživljavanje i razvoj tradicijskih obrta, ali i mogućnost da se sve brojnijim gostima ponude autohtoni proizvodi.

Tipični proizvodi Gorana, koji će biti predstavljeni na Gorskom sajmu, a temelj su autohtone ponude ovoga kraja, su proizvodi od drva, med i proizvodi od meda, voće i voćne prerađevine, likeri, rakije, sušeno voće, mlijeko i sir te kruh i autohtone slastice.