Kvarner newsletter / broj 11

Turistička zajednica Kvarnera
Za blagdane otvorena 55 hotela

Na području Kvarnera tijekom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana bit će otvorena ukupno 55 hotela, a osim domaćih turista najviše se gostiju očekuje iz Italije, Njemačke, Slovenije i Austrije.

Prema rezultatima ankete Turističke zajednice Kvarnera provedene u suradnji s turističkim zajednicama članicama, na području županije tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje se oko 11.700 gostiju. Za njih će biti otvorena 55 hotela, dio gostiju će odsjesti u privatnom smještaju, a osim organiziranih svečanih dočeka u objektima, u Opatiji, Rijeci, Krku, Malom Lošinju, Rabu i Fužinama organizirat će se doček Nove 2009. na gradskim trgovima. Anketa je provedena za razdoblje od 20. do 30. prosinca.

Prema očekivanju, najveći broj turista boravit će na Opatijskoj rivijeri, gdje je otvoreno ukupno šesnaest hotela, a uz domaće goste najavljen je dolazak turista iz Italije, Njemačke, Slovenije i Austrije. Pritom će gosti moći uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu koji se u okviru manifestacije “Advent u Opatiji” organizira ispred gradske tržnice. Tamo će moći kušati kuhano vino, fritule ili se pak počastiti besplatnom porcijom prženih srdelica, a u okviru ovogodišnjeg “Adventa u Opatiji” odvijat će se i poseban program pod nazivom “Opatiji u pohode”. Tako će Opatiji u goste doći kulturno-umjetnička društva i klape iz Bakra, Matulja i grada Kastva, a predstavit će se i projekcijama filmova. Na dočeku Nove godine pod nazivom “Adio, Stara radna” goste će na otvorenoj pozornici zabavljati Angels i Kad bih bio Bijelo dugme – Alena Željka i Tife.

Osim toga, na Opatijskoj rivijeri bit će otvoreno još sedam hotela u Lovranu, dok će na području TZ općine Matulji gosti odsjesti u privatnom smještaju.

Uz božićno-novogodišnju manifestaciju “Božić u Starom gradu”, vlakić koji će razvoziti najmlađe, otvoreno klizalište na Gatu Karoline Riječke, doček Nove godine na Korzu i niz drugih manifestacija, u Rijeci će goste tijekom predstojećih blagdana ugostiti četiri hotela. Za pravi “štimung” na Korzu u novogodišnjoj noći na otvorenom pobrinut će se Gibonni i glazbena skupina Hladno pivo. Na području TZ grada Kastva i TZ grada Kostrena boravit će tek manji broj gostiju, dok će na Crikveničkoj rivijeri biti otvoreno ukupno šest hotela. Tri hotela bit će otvorena u Crikvenici, kao i u mjestu Selce, gdje će na središnjem gradskom trgu 24. prosinca mjesna turistička zajednica organizirati prigodni domjenak za goste s ponudom ribe, vina i bakalara.

Na Rivijeri Novi Vinodolski bit će otvoren jedan hotel, a manji broj turista odsjest će u privatnom smještaju, kao i na području TZ općine Vinodolske gdje će također boraviti u jedom hotelu. Što se pak tiče otoka, na Krku će u Malinskoj biti otvoren jedan, a u gradu Krku dva hotela te jedan hotel u gradu Rabu. Na dočeku Nove godine na otvorenom u gradu Krku na Veloj placi nastupit će glazbene skupine Bastor i Quadrill, dok se u gradu Rabu na trgu Municipium Arba organizira glazbeno-zabavni program “VIG Đambrli”. Na otoku Cresu turiste će ugostiti dva hotela, dok će ih na otoku Lošinju biti otvoreno najviše – ukupno sedam. Na ispraćaju Stare i dočeku Nove na glavnom trgu u Malom Lošinju goste će zabavljati Joso Butorac i glazbena skupina Vivak. Jedan dio gostiju predstojeće blagdane provest će u Gorskom kotaru – Čabru, Delnicama, Fužinama te u općinama Ravna Gora, Skrad i Brod Moravice, gdje će odsjesti u hotelskom i privatnom smještaju. Fužine su jedan od šest gradova na području Kvarnera koji za svoje žitelje i goste organiziraju doček Nove godine na otvorenom.