Kvarner newsletter / broj 12

Gorski kotar
Svi na snijeg!

Zimsko razdoblje za mnoge je prilika da uživaju na snijegu i u prirodi koja je u to doba godine osobito lijepa. Tražite li idealno skijalište ili sanjkalište za cijelu obitelj, ako ste poklonik snowboarda, skijaškog trčanja… ili jednostavno želite uživati u šetnji po svježem zraku, ovdje ćete naći idealno odredište.

U Gorskom kotaru više je skijališta koja privlače goste, one koji čine prve skijaške korake, ali i sve one koji žele uživati u skijanju ili sanjkanju na uređenim skijalištima i u prekrasnom prirodnom okruženju. Jedno je od njih skijalište Petehovac, tri kilometra udaljeno od gradića Delnica, gdje se može uživati u snowboardingu, skijaškom trčanju i na sanjkalištu. Za motorizirane skijaše treba reći i to da je na vrhu Petehovca parkiralište, a ondje je i planinarski dom sa sobama te ugostiteljskom ponudom.

Zanimljiva odredišta za sve ljubitelje sportova na snijegu svakako su i Čelimbaša i Begovo Razdolje, oba u blizini Mrkoplja. Begovo Razdolje je najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj pa će ondje snijega biti i kada ga drugdje nema. Odmah do skijališta nalazi se Hotel Jastreb. U području Čabra, samo kilometar od mjesta Tršće, nalazi se skijalište Rudnik koje uz skijanje za djecu i odrasle pruža i mogućnost noćnog skijanja.

Njima u pregledu skijaških terena ove regije treba pridodati i skijalište Platak, nedaleko od grada Rijeke, koje je zbog blizine, uređenosti te jedinstvenog pogleda na morsku obalu steklo brojne poklonike.

U svim spomenutim skijalištima na raspolaganju su škola skijanja te razne druge mogućnosti. Iz godine u godinu u njima se investira te se tako obogaćuju sadržajima, a boravak na snijegu gostima svih generacija čini sve ugodnijim i ljepšim. Pritom treba reći da i većina drugih turističkih središta u Gorskom kotaru ima mogućnosti za rekreativno skijanje, sanjkanje i skijaško trčanje, pa ona stječu sve veći ugled među gostima iz Hrvatske i inozemstva, koji u njima pronalaze idealna odredišta za odmor, rekreaciju i užitak u idiličnim gorskokotarskim slikama.