Kvarner newsletter / broj 12

Ravna Gora
Sve bogatiji sadržaji

Ravna Gora, turističko mjesto smješteno u središnjem dijelu Gorskog kotara, potkraj prošle godine dobilo je Sportsko-poslovni centar Goranka koji obogaćuje ponudu tog sve poznatijeg turističkog središta, što ga rado posjećuju biciklisti, planinari, svi ljubitelji prirode, ali i ozbiljne glazbe.

Sportsko-poslovni centar Goranka, uz brojne uslužne i poslovne sadržaje, ima četverostaznu automatsku kuglanu, multifunkcionalnu dvoranu za seminare i druge skupove te multimedijalni prostor za mlade. Uskoro se očekuje i potpuno tehnološko opremanje dvorane i prostora za mlade, čime će to mjesto dobiti dodatne sadržaje koji će upotpuniti ukupnu ponudu.

Zbog idilične prirode, prometne povezanosti (nalazi se uz autocestu Zagreb-Rijeka), ali i blizine grada Zagreba u unutrašnjosti te Rijeke u priobalju, Ravna Gora je poznato turističko odredište u kojem se tijekom novogodišnjih blagdana kao i u vrijeme školskih praznika tražila i postelja više. Zimi dodatno atraktivna zbog snijega i mogućnosti skijanja i sanjkanja, Ravna Gora u svako doba godine privlači bicikliste. Tu je, naime, uređeno oko 150 kilometara biciklističkih staza različite težine i sadržaja koje idealno spajaju dvije ljubavi biciklista – rekreaciju i prekrasnu očuvanu prirodu. Regija je također poznata po izvornoj gastronomiji i edukativnim programima vezanim uz nju, posebice uz pripravljanje jela i slastica od gorskih plodova, kojima je ovaj kraj itekako bogat.

Ljubitelji ozbiljne glazbe Ravnu Goru pamte i po Festivalu komorne glazbe koji se prošle godine održao peti put, a redovito ugošćuje eminentne umjetnike ozbiljne glazbe iz Hrvatske i svijeta. Tako je, primjerice, prošle godine uz hrvatske umjetnike u Ravnoj Gori gostovao i Werner Hink, koncertni majstor Bečke filharmonije.

Inače, u Ravnoj Gori gostima su za boravak na raspolaganju četiri pansiona koja nude smještaj i hranu te desetak apartmana.