Kvarner newsletter / broj 12

Mali Lošinj
Sve znamenitosti i na navigacijskom uređaju!

Od početka ove godine putovanje do Malog Lošinja, poznatog turističkog odredišta na otoku Lošinju, ali i istraživanje njegovih kulturno-povijesnih, prirodnih i drugih znamenitosti još je lakše i jednostavnije – sve “tajne” Malog Lošinja bit će vam dostupne na vašem navigacijskom uređaju ili zaslonu mobitela.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, u suradnji s generalnim zastupnikom Garminovih GPS uređaja tvrtkom Navigo sistem d.o.o., označila je važne točke na otoku Lošinju i dala kartografsku podlogu. Tako će u izdanju Adria Route 2.3, čiji je izlazak na tržište najavljen početkom 2009. godine, Mali Lošinj gostima biti predstavljen sa svim ulicama i kućnim brojevima, odnosno svim dogovorenim važnim točkama.

Za označavanje takvih točaka korišten je program Google Maps, napravljen je Vodič za Lošinj, koji je svim zainteresiranima dostupan na web stranicama Turističke zajednice grada Mali Lošinj www.tz-malilosinj.hr (Home page – Travel tools), a može se besplatno preuzeti i koristiti.

Vodič sadrži 295 točaka za područje Grada Malog Lošinja, što uključuje ne samo okolna mjesta nego i otoke Unije, Susak i Ilovik. Vodičem su obuhvaćeni svi smještajni objekti, kulturno-povijesne znamenitosti, javne ustanove, sportski i zabavni sadržaji, gastronomija kao i sve uslužne djelatnosti s potrebnim kontakt podacima. Turistima će sigurno biti zanimljivo i to da su kulturno-povijesne znamenitosti osim opisno predstavljene i slikama, a dio ugostiteljskih objekata – njih četrdesetak – imat će navedena i po dva specijaliteta.

Vodič je gostima dostupan na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.