Kvarner newsletter / broj 12

Kongresna ponuda Opatije
Tradicija i suvremena tehnologija za poslovne goste

Opatija je jedno od najpoznatijih hrvatskih odredišta kongresnog turizma, u čijim se objektima svake godine održava sve više kongresnih skupova. Brojne kongresne dvorane opremljene najmodernijom tehnologijom, stručno osoblje za koje nema tajni u tom poslu, prekrasno turističko odredište bogate ponude te geografska blizina mnogim europskim središtima i odlična prometna povezanost tajne su opatijskog kongresnog uspjeha.

Više od 160 godina duga turistička tradicija ogleda se u Opatiji na svakom koraku, iako je njezin najrječitiji dokaz Villa Angiolina od čije se izgradnje 1844. godine bilježi turističko vrijeme. Tu vilu, prostor namijenjen ekskluzivnim skupovima i domjencima, okružuje jedan od najljepših perivoja na Jadranu, park površine oko 30 tisuća četvornih metara, koji je zaštićen kao spomenik vrtne arhitekture.

Često je odredište kongresnih gostiju još jedna opatijska ikona – Hotel Kvarner s tradicijom duljom od 120 godina, čija je Kristalna dvorana domaćin mnogih kongresa, glazbenih priredaba, sajmova i poslovnih događanja. Dvorana koja može prihvatiti do 900 uzvanika u svojoj više od stoljeća dugoj povijesti pamti raskošne kraljevske balove, ali i mnoge kasnije kojima zahvaljujući iznimnom ambijentu nije nedostajalo glamura.

I dok su ta dva zdanja svjedoci opatijske povijesti, ali i suvremenosti, još je mnogo opatijskih hotela koji su svojim kapacitetima i poslovnim usmjerenjem idealna mjesta za održavanje većih i manjih poslovnih skupova, od velikih kongresa do manjih sastanaka. Među njima svakako treba istaknuti hotele Ambasador, Adriatic, Milenij Grand Hotel 4 opatijska cvijeta, Imperial, Palace – Bellevue, Admiral i druge.