Kvarner newsletter / broj 12

Novi Vinodolski
Fotomonografija – novi pogled na suvremenost i baštinu

Nakon punih 13 godina turističko središte Novi Vinodolski u travnju ove godine dobit će novu fotomonografiju, koja će na oko 160 stranica bogato ilustriranih s dvjestotinjak fotografija ispričati priču o tom gradiću s turističkom tradicijom dugom 130 godina.

Knjiga, koja će izići ovoga proljeća, uz turizam će obrađivati i kulturu, gospodarstvo, sport, zemljopisne karakteristike. Bit će to, kako najavljuju izdavači, atraktivna i moderno dizajnirana fotomonografija koja će uz uobičajene, prepoznatljive novovinodolske vizure dati i posve novi pogled na ovaj gradić. Prikazat će bogatstvo baštine, ali i puninu današnjeg života u svim godišnjim dobima.

Novi Vinodolski nalazi se u središnjem dijelu Hrvatskog primorja, središte je istoimene rivijere te ima turističku tradiciju dugu 130 godina.

U 2009. godini Novi Vinodolski priprema bogat program događanja, od kojih ističemo Ljetni karneval 3. i 4. srpnja, Dane sporta i glazbe od 18. do 27. srpnja te kulturno-zabavnu manifestaciju nadahnutu vinodolskom prošlošću Ružica Vinodola od 13. do 15. kolovoza.