Kvarner newsletter / broj 12

Milenij Grand Hotel 4 opatijska cvijeta
Gastronomska šetnja Hrvatskom

Ako želite upoznati gastronomsku ponudu hrvatskih regija, postoje za to dva načina. Prvi je da otputujete u svaku od njih i kušate autohtone specijalitete. Nemate li dovoljno vremena ili ste nestrpljivi, savjetujemo vam drugu varijantu – boravkom u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta najbolje iz svake kuhinje “doći” će k vama.

Ponedjeljkom ćete tako imati priliku upoznati istarsku kuhinju, utorkom je na pansionskom jelovniku gastronomska ponuda Like i Gorskog kotara, srijedom Dalmacije i otoka, četvrtkom Međimurja i Zagorja, u petak je na rasporedu kuhinja “domaćeg terena” – Kvarnera, a u subotu Slavonije i Baranje. U pravilu se pripremaju tradicionalna jela po originalnim recepturama iz starih kuharica. Specifičnost ponude je i to što se sva jela pripremaju isključivo od domaćih i rukom rađenih namirnica. Gostima će tako za doručak biti ponuđeni domaći svježe pečeni kruh i peciva, razne vrste tjestenine, okruglice od šljiva, domaće kiselo mlijeko, sir i maslac, pekmezi od šljiva, jabuka i naranči. Tako se gostima nudi zanimljiv jelovnik i izbjegnuta je monotonija pansionske gastronomske ponude.

Tu jedinstvenu gastronomsku ponudu prati i odgovarajuća dekoracija restorana karakteristična za pojedinu regiju, pa će tako jela dalmatinskog podneblja “začiniti” pogled na ribarske mreže, a kukuruz i orasi razasuti po starim stolnjacima prate slavonsku kuhinju itd.

Gosti iz inozemstva, ali i iz Hrvatske prepoznali su vrijednost ove ponude pa se trud djelatnika Milenij Grand Hotela 4 opatijska cvijeta nagrađuje većim brojem gostiju i njihovim pohvalama.

Inače, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta standarda četiri zvjezdice čine četiri raskošne vile nazvane po opatijskim cvjetovima – Camellia, Wisteria, Melia i Magnolia, sa 262 smještajne jedinice te kongresnim, wellness i drugim sadržajima.