Kvarner newsletter / broj 12

Bevanda Restaurant Style
Knjiga kao počast čovjeku, gradu i restoranu

Nije moguće pričati o Opatiji, njezinom turizmu i gastronomiji, a ne spomenuti restoran Bevanda. Od 1971. godine, otkako je taj restoran započeo s radom, te se dvije priče jednostavno isprepliću.

Restoran se pod utjecajem novih gastronomskih navika kao i trendova u uređenju neprekidno mijenja, ali je vrijeme i zaustavljeno u nedavno promoviranoj raskošnoj fotomonografiji “Bevanda Restaurant Style”, u kojoj je riječima, fotografijama i specijalitetima kuće ispričana priča o tom poznatom restoranu. No, priči o tom ugostiteljskom objektu prethodi priča o povijesti i sadašnjosti Opatije te iznimnoj sinergiji turističkog odredišta koje nadahnjuje i restorana koji je oduvijek kvalitetom davao itekako velik doprinos opatijskom ugledu.

Treba reći i to da je naručitelj knjige današnji vlasnik Bevande Zoran Maržić koji je i na taj način izrazio poštovanje prema utemeljitelju restorana, nedavno preminulom Branku Bevandi, nekadašnjem motociklističkom asu koji je u ovaj objekt utkao svoje znanje, sposobnosti i vizije.

Restoran Bevanda nudi kreativnu kuhinju koja se temelji na mediteranskim jelima, a ima iznimno bogatu vinsku kartu te prvi na Jadranu champagne&caviar bar. Restoran, koji se nalazi uz samo more, ima 60 mjesta u zatvorenom dijelu i terasu sa 100 mjesta.