Kvarner newsletter / broj 12

Platak
Idealno skijalište za obitelji i rekreativce

Skijalište Platak, jedinstveno po tome što se s vrha žičare na 1363 metra može uživati u pogledu na more, u ovu skijašku sezonu ušlo je s poboljšanim sustavom zasnježivanja i rekonstruiranim baby liftom, mogućnošću sanjkanja na motornim sanjkama te bogatim kalendarom događanja, a očekuje dobru skijašku sezonu.

Platak, koji se nalazi vrlo blizu mediteranskog grada Rijeke, i ove je zime cilj mnogih skijaša koji ondje uživaju u dnevnim, ali i noćnim vožnjama što pružaju i dodatni doživljaj – pogled na osvijetljene gradove Rijeku i Opatiju. Već na samom početku godine na Platku će se održati i nekoliko skijaških natjecanja, pa će tako ondje 15. i 16. siječnja biti priređeno Prvenstvo Hrvatske za djevojčice i dječake u veleslalomu i slalomu, Otvoreno prvenstvo Primorsko-goranske županije u veleslalomu za cicibane održat će se 24. siječnja, a na kraju skijaške sezone 27. i 28. ožujka održat će se Međunarodni FIS Jadranski slalom.

Inače, Platak – koji je izgrađen sredinom XX. stoljeća – ima ukupno sedam staza, od kojih je jedna namijenjena djeci (baby staza). Ukupna je duljina svih staza oko 8000 metara, a najdulja je Turistička staza Radeševo od 3000 metara.

U modernizaciju skijališta Platak posljednjih se godina ulažu znatna sredstva. Uz ugostiteljsku ponudu uređena je i staza za skijaško trčanje, a organizirane su škole skijanja i snowboardinga. Platak je idealno skijalište za obitelji i rekreativce.

Platak je gostima zanimljiv i u drugim dijelovima godine, kada je atraktivno izletište za sve koji uživaju u šetnji, planinarenju, vožnji brdskim biciklima i prekrasnim vidicima.