Kvarner newsletter / broj 14

Kvarner Expo 09
Smotra autohtonih suvenira

Već tradicionalno, po šesti put, u Opatiji će se od 8. do 11. travnja održati Kvarner Expo 2009, izložba proizvođača hrvatskih suvenira koja svake godine okuplja velik broj izlagača iz cijele zemlje. U tjednu uoči Uskrsa brojni će gosti grada Opatije i okolice imati prilike vidjeti i kupiti zanimljive autohtone suvenire s Kvarnera, ali i iz drugih hrvatskih regija.

Organizatori ove zanimljive izložbe, u sklopu koje je najavljen i okrugli stol na temu “Suvenir – od ideje do kupca”, su Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Opatije i Alpe Adria Expo iz Opatije. Pokrovitelji su Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije, Turistička zajednica grada Opatije te kvarnerske općine Matulji i Lovran.

Izložba će se održati u samom središtu Opatije, na plaži Slatina, na kojoj će biti postavljen šator.

Prošle je godine izložba Kvarner Expo okupila čak 300 izlagača ili petinu više nego 2007. te se time potvrdila kao mjesto važno za profiliranje i obogaćivanje ponude kvarnerskih i hrvatskih suvenira. Da ona danas već ima ne samo regionalni nego i hrvatski značaj pokazuje i ovogodišnje pokroviteljstvo Ministarstva turizma RH.

I ove će godine, kao i dosadašnjih, stručni ocjenjivački žiri izabrati i nagraditi najbolje u kategorijama prehrambenog suvenira, uporabnog predmeta ili suvenira te umjetničko-dekorativnog suvenira, a nakon izložbe bit će izdan i poseban katalog.