Kvarner newsletter / broj 15

Delnice
Otvorena multifunkcionalna dvorana

Plešete li na ledu? Igrate li hokej? Ili pak više volite sportove u kojima se dok ih vježbate nećete poskliznuti, barem ne u doslovnom smislu?! Ako uz to još volite prekrasan šumovit krajolik, svjež zrak i zdravu hranu, imamo savjet: dođite u Delnice. Ne zaboravite ponijeti i kupaći kostim – trebat će vam uz delnički bazen i na rijeci Kupu, a i more je vrlo blizu!

Sredinom ožujka ove godine u Delnicama, poznatom odredištu u Gorskom kotaru, otvorena je Multifunkcionalna dvorana za šport i turizam DelnICE. Ukupna vrijednost investicije je 2,7 milijuna eura, dvorana je izgrađena sredstvima Europske unije, Primorsko-goranske županije i Grada Delnica, a partneri u projektu bili su i Goranski športski centar Runolist te Turistička zajednica grada Delnica.

Multifunkcionalna dvorana za šport i turizam DelnICE sastavni je dio Goranskog športskog centra Runolist i ima sadržaje za klizanje i hokej na ledu što se prostiru na 1800 četvornih metara. Kao ledena dvorana radit će od početka studenog do kraja svibnja, dok će je od lipnja do kraja listopada sportaši i rekreativci moći koristiti za dvoranske sportove kao što su košarka, nogomet, odbojka, rukomet, tenis, rolanje itd. Dvorana je pogodna i za održavanje glazbenih priredbi, kazališnih predstava, filmskih projekcija, promocija i predstavljanja te organizaciju različitih turističkih aktivnosti kao što su sajmovi, prezentacije itd.

Uz ovu višenamjensku dvoranu – smještenu u atraktivnom okruženju Park šume Japlenški vrh, Parka jelenova i Parka kralja Tomislava – nalaze se i drugi sportski sadržaji uključujući i 25-metarski bazen. No, nije to jedini razlog zbog kojeg vas podsjećamo da ponesete kupaći kostim: osim plivanja u bazenu možete se kupati u goranskim rijekama, ali i uživati u morskom plavetnilu jer ste ovdje manje od pola sata vožnje autocestom udaljeni od obale!

Delnice su smještene na 698 metara nadmorske visine i najviši su grad u Hrvatskoj. Tradicionalno privlače ekološki osviještene ljubitelje prirode, sportaše koji dolaze na visinske pripreme i sve one koji vole aktivan odmor uključujući kanuing, kajak, rafting, mušičarenje, kupanje… za koje je rijeka Kupa idealna.