Kvarner newsletter / broj 15

Mali Lošinj
Kušajte otočne specijalitete!

Posjetite li otok Lošinj do 18. travnja, Turistička zajednica Malog Lošinja i lošinjski ugostitelji pozivaju vas da na 3. fešti lošinjske kuhinje kušate otočne specijalitete. Ali kad god došli u ovo poznato turističko odredište, moći ćete uživati u lokalnim specijalitetima pripremljenim od ovdašnjih zdravih i svježih namirnica te začinjenim aromatičnim biljem iz lošinjskog miomirisnog vrta.

Petnaestak ugostiteljskih objekata iz Malog i Velog Lošinja uključilo se u treću po redu gastronomsku feštu u kojoj će gosti moći kušati različita jela. Njihov je izbor doista bogat pa će tako na svoje doći ljubitelji ribe i mekušaca, šparoga, tijesta i povrća, janjetine itd. Od velikog broja jela izdvajamo samo neka: Jakovljeve kapice i škampi na buzaru, kvarnerski škampi kuhani u maslinovom ulju i vinu na podlozi od palente sa šparogama, carpaccio od hobotnice s mravincem (origano), lazanje, rižoto ili pizza sa šparogama, lazanje s lošinjskim povrćem, janjeći but u mirisnim lošinjskim travama, brudet od lošinjskih liganja s lovorom, ražnjići od grdobine na štapiću od ružmarina i u umaku od koromača itd. Dobar tek!