Kvarner newsletter / broj 15

Promocija
Pozivnica slovenskim gostima

Turistička zajednica Kvarnera nizom je promidžbenih aktivnosti uoči Uskrsa uputila pozivnicu Slovencima da te blagdane kao i godišnji odmor provedu u kvarnerskim turističkim odredištima. Naime, u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji na tom je tržištu održano nekoliko promotivnih aktivnosti – priređene su press-konferencije, prezentacije te road show manifestacije uz oglašavanje u brojnim tiskanim i elektronskim medijima u cijeloj Sloveniji.

Prilikom nastupa na slovenskom tržištu u sklopu Hrvatskog dana održan je i Dan Kvarnera. Na konferenciji za novinstvo velika je pozornost posvećena manifestacijama, a osobito velikom jubileju, 120. godišnjici organiziranog turizma na otoku Rabu. Ususret tržištu čelnici Turističke zajednice Kvarnera kreću i road-show manifestacijama – u Mariboru 23. svibnja, zatim u Ljubljani, Celju.

Inače, prošle je godine na Kvarneru boravilo više od 300.000 gostiju iz Slovenije koji su ostvarili više od 1,6 milijuna noćenja, što tu zemlju svrstava na drugo mjesto među najvažnijim kvarnerskim emitivnim turističkim tržištima. Očekuje se da će pojačana ciljana obrada tržišta pridonijeti porastu zanimanja za turističku ponudu Kvarnera.