Kvarner newsletter / broj 15

Uspješan blagdanski start
Očekivanja su premašena!

Budući da su uskrsni blagdani prvi ovogodišnji test zanimanja gostiju, turistički djelatnici na Kvarneru mogu biti zadovoljni: statistički podaci govore o gotovo 20 tisuća gostiju ili čak 68 posto više nego za uskrsne blagdane prošle godine!

Tijekom uskrsnih blagdana bilo je otvoreno čak 93 objekata (prošle je godine Uskrs bio tri tjedna ranije, a bilo je otvoreno sedamdesetak objekata), mahom hotela, malih obiteljskih hotela, pansiona, pa čak i kampova. Najviše je gostiju tradicionalno bilo u Opatiji i drugim turističkim središtima Opatijske rivijere, a iza njih slijede otoci Krk i Lošinj, potom Crikvenička rivijera, riječko područje, otok Rab, Rivijera Novi Vinodolski i otok Cres te sve traženiji kontinentalni dio – Gorski kotar. Najviše gostiju došlo je s tradicionalnih tržišta Njemačke, Italije i Austrije, a u porastao je i broj gostiju iz Hrvatske.
Posebno su zanimljive usporedbe ovogodišnjih turističkih rezultata za Uskrs sa onima iz 2007. godine kada je ovaj blagdan bio gotovo u isto vrijeme: ove godine broj je turista i ostvarenih noćenja čak 21 posto veći nego za Uskrs pretprošle godine!