Kvarner newsletter / broj 2

Investicije
Velika ulaganja u sadržaje, kvalitetu i nove objekte

Kvarner je u 2007. godini posjetilo ukupno 2,2 milijuna gostiju koji su ostvarili 11,2 milijuna noćenja, a jednaki se rezultati očekuju i u 2008. godini. Goste će dočekati mnogi novi sadržaji, novoobnovljeni te novi smještajni objekti koji će biti razlog više za zadovoljstvo turista.

Od završetka glavne turističke sezone 2007. godine na području Kvarnera najavljene su i započele su brojne investicije u hotelske objekte, kampove, privatni smještaj te u infrastrukturu. U Opatiji su Grand hotel Adriatic i Ambasador izgradili wellness centre, a uz Hotel Paris za 2008. godinu se najavljuje i obnova Hotela Kvarner, koji će postati hotel s pet zvjezdica.
U Crikvenici se dovršavaju radovi u hotelima Miramar i Park, a u Novom Vinodolskom se očekuje završetak 30 milijuna eura vrijednih radova u Novi resortu i Hotelu Lišanj koji će, nakon investicije od 10 milijuna eura, imati pet zvjezdica.
Njivički Hotel Beli kamik dobiva vanjski bazen, a Hotel Delfin dodatne sadržaje koji će mu osigurati standard četiri zvjezdice.
Hoteli se obnavljaju i na kvarnerskim otocima, a novi se otvaraju u Fužinama, Vrbovskom, Ravnoj Gori i Kastvu kraj Rijeke.
U Malinskoj na otoku Krku Hotel Pinia dobiva novi wellness, kongresni centar i aparthotel s pedeset luksuznih apartmana. Osim krčkog Hotela Marina i Hotela Park u Puntu, kategoriju objekta podižu i Naturist kamp Politin i kamp Ježevac.
Hoteli Baška obnavljaju dva devastirana objekta i izgrađuju kongresnu dvoranu investicijom vrijednom oko 10 milijuna eura.
Hotel Kimen na Cresu podiže kategoriju, kao i Hotel Aurora na Malom Lošinju koji gradi i kongresnu dvoranu.