Kvarner newsletter / broj 16

10. Fiumanka
Jedrenje i još mnogo više

Za domaće i strane jedriličare od 11. do 13. lipnja zborno je mjesto i ove godine, i to po deseti put – Rijeka. U to se vrijeme održava regata Fiumanka, koja nikada nije samo jedriličarsko natjecanje nego pravi spektakl!

Deseta, jubilarna Fiumanka bit će obilježena i posebnim spektaklom: na samoj rivi projekcije na vodenom zidu u prostoru luke gledatelje će podsjetiti na prošlost ovog natjecanja, ali i upoznati s vizijom njegove budućnosti.

Svečano otvorenje 10. Fiumanke popratit će i prva riječka izložba vina i autohtonih proizvoda pod nazivom Riva 09, čime će započeti nova, gastronomska dimenzija ove manifestacije.

Za petak 12. lipnja najavljena je 3. međunarodna Press Fiumanka, za koju su veliko zanimanje iskazali predstavnici hrvatskih i inozemnih medija. Dan kasnije, u subotu 13. lipnja starta središnje natjecanje, regata Fiumanka, koja je Rijeku upisala u kalendare jedriličara ne samo iz Hrvatske nego i iz inozemstva. Start je regate na liniji ispred Riječke luke, a jedriličari će na plovilima različitih veličina jedriti na ruti Rijeka – Omišalj (otok Krk) – Rijeka.

Fiumanka je jedna od rijetkih regata koja je u cijelosti besplatna, a svaki sudionik uz prijavu dobiva majicu sa znakom regate, što za svakoga od njih ima snažnu emotivnu vrijednost: trajni je podsjetnik na dane prepune pravog sportskog duha, zabave i prije svega druženja.
Detaljnije informacije o svim događanjima nalaze se na internet stranici www.fiumanka.hr