Kvarner newsletter / broj 16

Krk
Kampovima europska priznanja i nagrade

Kad u oštroj inozemnoj konkurenciji neki kampovi zasluže nagradu, posve je jasno da se radi o iznimnoj kvaliteti. Nju dokazuju i tri kampa na otoku Krku – Bor, Pila i Konobe, koji su neprekidnim podizanjem kvalitete usluga zaslužili nagrade i pohvale njemačkih, talijanskih i nizozemskih kamping udruženja.

Tako je u ADAC-ovom vodiču, u kojem se obrađuje ukupno 5400 kampova u 34 zemlje, predstavljeno 105 kampova iz Hrvatske, a među njima je posebno izdvojen kamp Pila u Puntu koji je dobio posebnu oznaku za izvanredno održavanje sanitarija.

Nizozemski vodič kampova ANWB Campinggids 2009 predstavlja 82 hrvatska kampa. Posebno je priznanje dobilo šest kampova među kojima su kampovi Konobe te Pila.

Laskave ocjene kampovima na otoku Krku stigle su i iz talijanskog udruženja kampista Confedercampeggio. Ove su godine oni proveli posebnu akciju ocjenjivanja kampova u Italiji i zemljama okruženja. Talijanski su kampisti tako, uz ostale, nagradom "Simpatija i ekologija" nagradili kamp Bor u gradu Krku.