Kvarner newsletter / broj 16

Mali Lošinj
Hotel Vespera za velike i male

Poslije nekoliko mjeseci rekonstrukcije, od svibnja s jednom zvjezdicom više vrata gostima otvara Family hotel Vespera s bogatom ponudom i sadržajima za cijelu obitelj. Kad o odmoru odlučuju djeca ili o odredištu presuđuje zadovoljstvo cijele obitelji, nova je adresa poznata.

Family Hotel Vespera, koji posluje u sastavu tvrtke Jadranka hoteli, nakon rekonstrukcije, u koju je uloženo 16,9 milijuna eura, ima standard četiri zvjezdice. Hotel ima 404 smještene jedinice – soba od kojih je dio međusobno povezan, apartmana kao i soba prilagođenih osobama s posebnim potrebama.

Budući da se radi o obiteljskom hotelu, jedinstvenom na otoku Lošinju, on je u potpunosti prilagođen potrebama obitelji. Sigurno je da će u toj ponudi najbolje proći djeca, ali se jednako tako mislilo i na roditelje kojima će organizacija posebnih usluga, kao što su čuvanje djece, najam kolica, grijača za boce, kuhala za vodu i slično, omogućiti bezbrižan i siguran odmor. Najmlađim i najmanjim gostima prilagođeni su i recepcija, mini buffet i dječje sjedalice u hotelskom restoranu, a njihove majke neće više morati improvizirati kako bi djeci pripremale hranu baš prema njihovim željama – očekuje ih poseban kutak za mame. Igraonice su opremljene primjereno malim gostima svih dobi, igračkama i strunjačama za najmlađe do play stationa za tinejdžere.

Cijeloj je obitelji pak namijenjen kompleks vanjskih bazena na tri razine kaskadno posložene prema moru i ukupne površine čak tri tisuće četvornih metara. Najveći je bazen dužine 25 metara i opremljen je masažerima i vodopadima. Dva bazena za djecu obogaćena su raznim vodenim atrakcijama, kao što su slapovi, vodena figura klauna i sl. Oko bazena nalaze se sunčališta u obliku palube broda, koja upotpunjuju doživljaj mora i prirode.

U sklopu hotela također su dječja igraonica, klupski prostori za djecu i roditelje na približno 300 m2, pored hotela su dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku te razni multifunkcionalni prostori prilagođeni održavanju raznih sportskih i zabavnih programa. Animacijski programi – Baby Club, Mini Club i Teen Club – prilagođeni su različitim dobnim skupinama djece.

Inače, Family hotel Vespera, kao i nedavno obnovljeni Hotel Aurora, posluje u sklopu tvrtke Jadranka hoteli koja je gotovo 69 posto u vlasništvu tvrtke Jadranka d.d., a nešto više od 31 posto u vlasništvu je Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).