Kvarner newsletter / broj 17

CREScendo Music Festival
Atraktivan glazbeni program

Drugi CREScendo Music Festival, idealno mjesto za sve koji žele uživati u ljepoti glazbe, održat će se 26. i 27. lipnja u gradu Cresu na otoku Cresu. Tako se nakon uspjeha prvog CREScenda, festival ovogodišnjim izdanjem s nastupima poznatih imena svjetske i hrvatske glazbene scene trajno pridružio drugim tradicionalnim otočkim priredbama.

Prošle godine se tradicionalnim otočkim priredbama, Lubeničkim večerima i Danima Frane Petrića, prvi put pridružio i CREScendo Music Festival kao idealno mjesto za promociju hrvatske glazbe i glazbenika, ali i nastupe istaknutih inozemnih glazbenih virtuoza. Oba dana održat će se po dva koncerta. Prvi dan, 26. lipnja, nastupit će jazz sastav Matija Dedić Trio te kvintet Mildreds, dok će drugi dan, 27. lipnja, nastupati virtuoz na harmonici Simone Zanchini, kontrabasist Žiga Golob i Kruno Levačić na bubnjevima te Joe&Maja Kolektiff.

Nakon glavnog programa, obje večeri održat će se ponoćni jam session sudionika festivala. U pauzama između koncerata posjetitelji će moći kupovati autohtone creske proizvode te suvenire CREScendo Music Festivala.

Ove se godine ponuda festivala obogaćuje i izložbom fotografija s motivima Cresa, a njihovi su autori stanovnici otoka, ali i svi zaljubljenici u njega. Time se ostvaruje ideja organizatora da događanja imaju multidisciplinarni karakter, odnosno da jedna umjetnost promovira drugu.