Kvarner newsletter / broj 17

Jazz Boat
Slušati, vidjeti, kušati…

Deveti Liburnia Jazz Festival, vrhunska jazz manifestacija koja se u Opatiji održava od 3. do 5. srpnja, glazbenim užicima pridružuje još jedan – “jazz brod” koji će krstariti opatijskom rivijerom, pa će doživljaju za uši biti pridružen i vrhunski doživljaj za oči, ali i nepce!

Za sve ljubitelje jazza, koje će već tradicionalno u Opatiju privući vrhunska imena svjetskog i hrvatskog jazza, dodatna će atrakcija 4. i 5. srpnja biti Jazz Boat. Brod iz opatijske luke polazi u 19.30 sati i krstari opatijskom rivijerom te dovozi turiste na ljetnu pozornicu u 21 sat, neposredno prije glavnih koncerata festivala.

Uz piće i fritule, tradicionalni desert ovoga kraja, putnici na brodu moći će u subotu 4. srpnja uživati u glazbi Denis Razz Quarteta koji predvodi Denis Razumović Razz, hrvatski jazz saksofonist koji voli svirati u brzom tempu, ali se na njegovom repertoaru nalaze i balade. Drugoga dana na brodu će svirati Spart Jazz Group, u kojoj je legendarni kvarnerski gitarist Spartaco Črnjarić okupio izvođače kvarnerske jazz scene na čijem su repertoaru evergreeni jazz glazbe.

Vožnja “jazz brodom” idealan je uvod u koncerte Liburnia Jazz Festivala, ali i užitak sama po sebi pa će tako putnici opatijsku rivijeru doživjeti na drugi, za sva čula atraktivan način.