Kvarner newsletter / broj 2

Rab Trekking
Dinamičan teren i prirodne ljepote

Početkom prosinca na Rabu je održana posljednja, deveta utrka Hrvatske trekking lige, oko 35 kilometara duge brdske utrke koja je okupila trkače iz Njemačke, Slovenije i svih krajeva Hrvatske. Trekking je kombinacija planinarenja, pješačenja i (planinskog) trčanja u kojem se u što kraćem vremenu čitanjem geografskih karata pronalaze kontrolne točke, a otok Rab, najraznovrsniji hrvatski otok koji svakih nekoliko kilometara pruža potpuno novu sliku terena, pokazao se savršenom lokacijom za takvu utrku.

Otok Rab sa svojom fascinantnom planinom Kamenjak, pješčanim plažama Lopara, borovim šumama Kalifronta i šetnicama uz more oduševio je sve natjecatelje koje je utrka vodila po asfaltu, makadamu, pijesku, šumi i teško prohodnom kamenju.
Nakon utrke natjecatelji su imali organiziranu večeru i slavlje do dugo u noć u loparskom restoranu Laguna.
Rab Trekking organizirao je Klub pustolovnih sportova Multisport, inače organizator najvećih utrka te vrste u Hrvatskoj, kao što su Zagreb Urban Challenge, Velebit Trekking i najprestižnija europska pustolovna utrka Terra incognita.
Promocija prirodnih ljepota jedna je od temeljnih smjernica kluba, a osim zbog raznovrsnih terena, Rab privlači ljubitelje pustolovnih sportova i zbog svojeg nesvakidašnjeg okoliša i prirode.
Orijentiran na turističku ponudu pustolovnog turizma, organizaciju pustolovnih utrka i team building programe, Klub pustolovnih sportova Multisport bavi se i ekološkom i sportskom edukacijom, kao i promidžbom pustolovnih sportova i zaštitom okoliša.
Svojim programima klub predstavlja Hrvatsku u svijetu kao turističku destinaciju svevremenske kulture, egzotične prirode i pustolovnih sportova.