Kvarner newsletter / broj 17

Plodovi gorja
Živjeti s prirodom

Želite li nakratko ili na koji dan pobjeći od ljetnih vrućina i gužvi, idealno je odredište Gorski kotar, koji će vam uz prekrasnu prirodu, izvrsnu gastronomiju, ugodne dane i svježe noći pružiti i mogućnost da uživate u bogatim plodovima gorja.

Plodovi gorja su rekreativno-edukativne manifestacije u čijem su znaku vikendi u više gorskokotarskih mjesta. Tako u lipnju slijede Dani pastrva u Tićima kod Moravica, Dan jagoda u Fužinama (20. lipnja), Dani bazge uz Lujzijanu i Karolinu u Ravnoj Gori (21. lipnja), Dan ljekovitog bilja uz Lujzijanu u Lokvama (27. lipnja). U srpnju i kolovozu slijede Dani lavande u Fužinama (11. srpnja), Dan borovnica u Begovom Razdolju (18. srpnja), Hodočašće na Božji studenac (26. srpnja) i Dani malina u Ravnoj Gori (8. kolovoza)... i tako stižemo do također zanimljivog jesenskog programa čije će “zvijezde” biti gljive, krumpir, šljive, bundeve i jabuke.

Sve su ove manifestacije zanimljive, kao izleti koji i gostima omogućuju da uživaju u prekrasnoj prirodi, beru gorske plodove te uče o njihovim svojstvima i načinima korištenja. Ako tome dodamo ukusne obroke te rekreaciju na svježem zraku, posve je jasno da će izletnici, ali i svi gosti koji odluče dulje boraviti u ovom kraju uživati u odmoru na posve drugačiji način.