Kvarner newsletter / broj 17

Ethno hotel Balatura
Za goste koji cijene osobnost

Ethno hotel Balatura, koji je početkom lipnja obilježio prvu godinu rada, ima sve više poklonika, koji u njemu nalaze svojevrsni povratak u prošlost, poticaj vlastitoj kreativnosti, ali im je i ishodište za zanimljiva putovanja u priobalje, otoke i šumoviti Gorski kotar.

Ethno hotel Balatura, koji se nalazi u mjestu Tribalj, samo šest kilometara udaljenom od turističkog središta Crikvenice, po mnogočemu je jedinstven. Kako su njegovi vlasnici spisateljica i režiser koji su zajedno s petero djece život u Njemačkoj zamijenili ovdašnjim, to je i ovaj hotel izraz njihovih sklonosti, ali i ljubavi prema ljudima, umjetnosti i životu. Hotel s deset soba uređen je u višestoljetnoj kamenoj kući koja je obnovljena u suradnji s konzervatorima. Uređen sa željom da gostima dočarava prošlost, on im istodobno pruža i udobnost suvremenog života te nudi gastronomsku ponudu u kojoj se tradicija udružuje s gastronomskim trendovima.

Već tijekom prve godine rada hotel je ugostio mnoge goste iz zemlje i inozemstva, o čijim iskustvima govore i učinci njihove “usmene predaje” – broj gostiju neprekidno se povećava. Okolica hotela pruža velike mogućnosti za aktivan odmor, a uz to se nalazi nedaleko od mora kao i šumovitog Gorskog kotara, no Hotel Balatura goste privlači i svojim radionicama. Spajajući umjetnički senzibilitet vlasnika, u hotelu se organiziraju kiparske radionice, književne večeri te radionice kreativnog pisanja. Za one koji žele savladati kiparsku umjetnost svakako je vrijedan podatak da se – uz već završene – u rujnu planiraju još dvije kiparske radionice koje vodi jedan njemački kipar. Hotel je također idealan za sve koji uživaju u dugim šetnjama, paraglajdingu, brdskom biciklizmu, ali i svim drugim sportovima na moru, u brdima itd.