Kvarner newsletter / broj 17

Jadranka Hoteli
Svečano otvoren Hotel Vespera

Presijecanjem vrpce početkom lipnja ministar turizma Damir Bajs svečano je otvorio Hotel Vespera u Malom Lošinju. Ponuda ovog hotela s četiri zvjezdice usmjerena je prije svega na obitelji s djecom, za koju ovdje postoji niz pogodnosti i dodatnih sadržaja.

Hotel Vespera, koji posluje u sastavu tvrtke Jadranka hoteli, ima 404 smještajne jedinice, uključujući i povezane obiteljske sobe, apartmane kao i sobe prilagođene osobama s posebnim potrebama. Vrijednost investicija uloženih u ovaj hotel iznosi 16,9 milijuna eura. Sadržajima je namijenjen obiteljima s djecom, pa su, podsjetimo, upravo toj ciljnoj skupini prilagođeni svi sadržaji uključujući recepciju, mini-buffet, dječje sjedalice, programe za animaciju, kompleks bazena s atrakcijama, kutak za mame itd.

Novi investicijski ciklus tvrtke Jadranka hoteli – koja je s oko 31 posto u vlasništvu Europske banke za obnovu i razvoj – započeo je prošle godine rekonstrukcijom Hotela Aurora koji se time profilirao kao wellness & kongres hotel. Vrijednost prošlogodišnje investicije u Auroru iznosila je 18,5 milijuna eura, a završetak ukupnog investicijskog ciklusa planira se 2012. godine, do kada će u uređenje svih Jadrankinih hotela te obogaćivanje sadržaja biti uloženo ukupno 80 milijuna eura.

Tako Mali Lošinj – poznat po izvrsnoj klimi, aromatičnom raslinju, a time i izvanrednim zdravstvenim učincima – postaje odredište koje će tijekom cijele godine gostima pružati mogućnosti za ugodan i sadržajan odmor. Ponuda Hotela Vespera, kao i cijelog otoka, nedavno je predstavljena i u gradu Zagrebu. Popraćena mirisima i okusima Lošinja, ova je prezentacija podsjetila Zagrepčane na bogatstvo cijele destinacije, čija se ponuda – od mora i mediteranskog raslinja do turističke, rekreativne i gastronomske ponude – s pravom i argumentima predstavlja pod sloganom “Lošinj – otok vitalnosti”.