Kvarner newsletter / broj 18

Hotel Risnjak 
Plavo i zeleno, idealan spoj

Plavo i zeleno idealna je kombinacija odmora koja je na Kvarneru moguća u više varijanti. Bez obzira na to želite li nekoliko dana odmora u zelenilu Gorskog kotara kombinirati s boravkom na otocima i u priobalju ili se odlučujete za kupanje na moru a noćenje u gorju, jedno od atraktivnih odredišta koja vam preporučujemo su Delnice.

Od kvarnerskog grada Rijeke Delnice su udaljene svega pola sata vožnje a od glavnoga grada Hrvatske, Zagreba jedan sat vožnje modernom i brzom autocestom. One su zanimljivo odredište u svako doba godine: ljeti zbog svježine, zimi zbog snijega a uvijek zbog čistog zraka, lijepe i očuvane prirode. Ondje je pak turistima često odredište  hotel Risnjak, formalnog standarda tri zvjezdice ali znatno bogatijih sadržaja i usluge. Poznat je po bogatoj gastronomskoj ponudi, team-building programima, sportskim sadržajima ali i zanimljivim izletima. Za goste se organiziraju dvodnevni, petodnevni i tjedni aranžmani koji uključuju posjetu Nacionalnom parku Risnjak, izvoru rijeke Kupe ali i – zavisno od trajanja - drugim atrakcijama Gorskog kotara.
Tokom boravka u Delnicama nezaobilazna je posjeta  Nacionalnom parku Risnjak koji se prostire na nadmorskim visinama od 300 do 1500 metara a specifičnosti biljnog i životinjskog svijeta može zahvaliti prožimanju utjecaja  planinske i mediteranske klime. Užitku u prekrasnim krajolicima i izvoru rijeke Kupe pridružuje se i pješačenje Poučnom stazom Leska koja je projektirana tako da je dostupna svakom posjetitelju koji će ondje uživati u prirodnim i povijesnim znamenitostima. Nešto duži boravak uključuje i obilazak zaštićenog krajolika Zelenog vira i kanjona Vražji prolaz koji svojim prirodnim ljepotama i zanimljivostima, koje uz ostalo uključuju i istraživanje podzemne spilje, također gostima pruža izvanredan užitak. Duži boravak  uključuje i posjetu još jednom gorskokotarskom turističkom središtu, mjestu Fužine poznatom po tri jezera i uređenoj spilji Vrelo  koja je zbog svoje konfiguracije dostupna djeci, ljudima starije dobi kao i invalidima te je i po tome jedinstvena u Europi. 
Atraktivni izleti uključuju i posjetu drugim turističkim središtima, upoznavanje s tradicijom i običajima, muzejima ali se pruža i mogućnost  „života s prirodom“ koji podrazumijeva skupljanje gorskih plodova, pripravljanje tradicionalnih jela kao i užitak u njima.

Inače, hotel Risnjak ponudom je prilagođen  održavanju poslovnih skupova i  sportskim pripremama  a  uz smještaj u 20-tak soba nudi i usluge fitnessa, wellnessa i slično.  Hotel Risnjak nagrađen je za kvalitetu smještaja  a njegov nacionalni restoran zlatnu je plaketu  zaslužio bogatom ponudom izvornih jela.