Kvarner newsletter / broj 18

TuRIstički autobus
Nepogrešiv put do znamenitosti

Želite li razgledati prirodne i kulturne znamenitosti gradova Rijeke i Opatije, najlakši ali i najugodniji način bit će kupovina karte za hop on-hop off autobus koji će vas odvesti baš ondje gdje ste željeli poći.

TuRIstički autobus, za kojeg karta vrijedi 48 sati, vodi do  mnogobrojnih znamenitosti  dvaju gradova koji itekako plijene pažnju turista. Staro i otmjeno turističko odredište Opatija kao i dinamično turističko središte Rijeka, ponudom su i načinom života  različiti iako imaju i mnogo zajedničkoga: bogatu povijest, kulturnu ponudu te kvalitetnu turističku uslugu u kojoj će svatko pronaći odmor i zabavu za sebe. O znamenitostima obaju središta kao i prekrasnim vidicima na 20-tak minuta dugom putu od jednoga do drugog turisti će dobiti informacije na osam jezika: hrvatskom, talijanskom, njemačkom, engleskom, francuskom, ruskom, španjolskom i mađarskom. Uz razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti dvaju središta i najstarijeg hrvatskog Marijanskog svetišta  - Trsatske gradine, kreatori itinerera vodili su računa i o  želji modernih gostiju da neko odredište upoznaju kupovinom pa je jedna od točaka i trgovački Tower centar Rijeka.

Cijena karte za odrasle je 50 kuna, za djecu od 4 do 12 godina  ona iznosi 35 kuna dok je vožnja za djecu mlađu od 4 godine besplatna. Karte, još jednom ističemo, vrijede 48 sati od prve vožnje i mogu se koristiti za neograničen broj vožnji u tom periodu a mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru u Rijeci i Opatiji. Od početka srpnja do početka rujna TuRIstički autobus vozi po ljetnom redu vožnje.