Kvarner newsletter / broj 18

Fotografija
Održan prvi Skydive Photo Contest

Mali Lošinj sigurno će ostati zabilježen u povijesti jednog novog natjecanja. Ondje je, naime, nedavno po prvi puta u svijetu organiziran padobranski Skydive Photo Contest – natjecanje u foto-video radovima snimljenim na zemlji i u zraku.

Ova je manifestacija održana od 11. do 24. lipnja ove godine a tema fotografija bilo je padobranstvo na otoku Lošinju. Najboljima su proglašeni David Curkan iz Rijeke u disciplini zračne fotografije, Željko Opačić iz Zagreba pobijedio je u kategoriji najboljih zemaljskih fotografija a Dimitrije Dadić iz Zrenjanina (Srbija) nagrađen je za najbolji video uradak.   
Zanimljivo je da su se padobranski skokovi izvodili s visine od 4000 metara a padobranci kao i gledatelji su mogli uživati u slobodnim i tandem skokovima te u slobodnom padu u trajanju  od 60 sekundi po skoku. Zahvaljujući majstorima fotografije i videa njihovi su skokovi ostali trajno zabilježeni a Skydive Photo Contest početak ove jedinstvene manifestacije koja će, sudeći po njezinom uspjehu, postati tradicionalna.