Kvarner newsletter / broj 19

Rijeka
Hostel u 120-godišnjoj vili

Za sve one koji žele upoznati zanimljiv i spomenicima bogat grad, a istodobno uživati u prekrasnom mediteranskom ugođaju i bogatom kulturno-zabavnom programu, Rijeka je idealno odredište. A ako su mladi, savjetujemo boravak u Omladinskom hostelu Rijeka koji svim riječkim prednostima dodaje još jednu – pristupačne cijene smještaja u prekrasnoj vili iz 19. stoljeća.

Omladinski hostel Rijeka smješten je u vili sagrađenoj 1889. godine, koja je nedavno preuređena u moderni hostel visokoga standarda. Hostel sa 61 posteljom nalazi se u riječkoj četvrti Pećine, a uz ambijent prekrasne vile njegova je specifičnost i jedinstven pogled na more po kojem je Kvarner itekako poznat. Hostel radi cijele godine i među mladima iz Hrvatske i čitavog svijeta zaslužio je poseban status, pa domaćini preporučuju: najbolje je smještaj unaprijed rezervirati, osobito ako se radi o grupama. Uz ostale pogodnosti i sadržaje hostel gostima omogućuje i bežični Internet te onima u dobi od 14 do 30 godina korištenje hi.euro iskaznice koja, kao i drugdje u svijetu, osigurava popuste u hostelskom smještaju, na putovanju te prilikom korištenja brojnih sadržaja u odredištu.
Rijeka je grad bogate povijesti čija stara gradska jezgra i spomenici privlače velik broj turista. Zahvaljujući modernim urbanim klubovima ona je centar okupljanja i zabave mladih, ali je – zbog odlične cestovne, brodske, željezničke i zračne povezanosti – ishodište za putovanje Kvarnerom, hrvatskom obalom i cijelom zemljom.
Omladinski hostel Rijeka član je Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, a na području Kvarnera ima još i novoobnovljeni hostel u Velom Lošinju na otoku Lošinju. Taj hostel s pedesetak postelja posluje sezonski, također se nalazi u 120 godina staroj vili te je idealno odredište za sve mlade koji u kolovozu ili rujnu žele uživati u ljepotama kvarnerskog otoka poznatog po očuvanoj prirodi, dupinima (koje možete i usvojiti) te atraktivnoj turističkoj ponudi.