Kvarner newsletter / broj 19

Kastav
U ritmu bluesa

Svima koji vole blues i svima koji vole Kastav – a te je dvije ljubavi vrlo lako spojiti – predlažemo da 9. i 10. kolovoza posjete taj gradić blizu Rijeke. Ako to nije moguće, odaberete li posjet u drugo doba također vam jamčimo vam užitak – ovaj prekrasni gradić uvijek će vas osvojiti!

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će velikani bluesa Keith Thompson's Strange Brew, Rick Franklin, Michael Roach, Michael Messer i Ed Genis. Novost su i glazbene radionice koje će ti vrsni glazbenici svjetske reputacije održati u Kastvu 9. kolovoza od 18 do 20 sati te u Ronjgima 10. kolovoza od 17 do 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.
Povijesni gradić Kastav nalazi se 365 metara iznad mora, a u neposrednoj je blizini grada Rijeke kao i Opatijske rivijere. Poznat po tradiciji, povijesnim spomenicima, ali i specifičnoj atmosferi, ovaj gradić goste privlači ljepotom te velikim brojem kulturnih priredbi kao što su Kastafsko kulturno ljeto, Festival gitare, Kastav blues festival te mnoge druge. Poznate su i pučke veselice poput tradicionalnog blagdana mladoga vina Bela nedeja, a mnogi u njega dolaze i zbog izvrsne gastronomske ponude.