Kvarner newsletter / broj 19

RAIDUE
Ljepote Kvarnera osvojile gledatelje

Kad jedna putopisna reportaža na talijanskoj TV postaji RAIDUE stekne status najgledanije toga dana, postoji za to itekako dobar razlog. Za sve koji vole Kvarner, ali i za one koji će ga tek zavoljeti, dobra vijest: na istom programu početkom rujna slijedi nastavak!

Popularna turistička emisija “Sereno variabile” emitirana 18. srpnja u cijelosti je bila posvećena Kvarneru. TV ekipa talijanske televizije RAIDUE posjetila je mnoge atraktivne točke Kvarnera te tako gledateljima približila ljepote ove regije i bogatstvo njezine ponude. Tijekom snimanja novinari su posjetili poznato turističko odredište Opatiju te obližnje zanimljive gradiće Lovran i Kastav, Mali Lošinj na otoku Lošinju, Lubenice na otoku Cresu te otočić Susak. Zahvaljujući njima gledatelji su vidjeli kako izgleda lov na škampe i saznali zašto kvarnerski škampi slove kao najukusniji na svijetu, promatrali dupine, ronili podmorjem, obilazili otočić Susak zanimljiv izgledom i tradicijom. U potrazi za nezaboravnim okusima razgovarali su s kuharom i vlasnikom restorana Nenadom Kukurinom koji je dobitnik nagrade na talijanskoj TV, potom su posjetili ekskluzivne turističke objekte Lovranske vile te gledateljima prenijeli još mnoga iskustva i spoznaje o ljepoti i turističkoj ponudi Kvarnera. Istraživanja govore da je emisiju gledalo 1.940.000 ljudi, a 14-postotna gledanost donijela joj je status najgledanije emisije toga dana.
Oni koji su propustili pogledati prvu emisiju dio kvarnerskog ugođaja moći će osjetiti početkom rujna na istom programu, najvjerojatnije 5. rujna u poslijepodnevnim satima, kad će biti prikazan nastavak filma o Kvarneru. Onima koji pogledaju oba nastavka, ali i onima koji su ih iz nekog razloga propustili, pozivnica da posjete Kvarner sada ima i argument više...